Workout schema voor thuis

Workout schema voor thuis

Om af te vallen of strakker te worden, combineer je best gezonde voeding met de nodige portie beweging. Het is echter niet voor iedereen weggelegd om wekelijks vier dagen naar de gym te trekken. Misschien voel je je niet zeker genoeg om tussen de plaatselijke bodybuilders te gaan staan of heb je een druk gezinsleven dat niet te combineren is met veelvuldige bezoekjes aan de gym. Gelukkig hoef je niet buitenshuis te sporten om de nodige beweging te krijgen. We geven je graag een paar voorbeelden van een workout schema voor thuis.

Conditie

Is jouw doel het verbeteren van je conditie, dan zijn deze oefeningen voor jou bestemd. Voor de beste resultaten doe je twee à drie keer per week drie sets van deze oefeningen.

Touwtje springen

Deze oefening kun je zowel met als zonder een springtouw uitvoeren. Houd je ellebogen dicht tegen je ribben en maak met beide handen grote cirkels terwijl je op en neer springt. Voer deze beweging een minuut uit.

Burpees

Deze oefening begint in de squat houding. Laat je heupen zakken en zet je handpalmen op de grond. Kick je benen naar achter zodat je in plankpositie komt. Doe een push-up en spring terug omhoog. Eén set bestaat uit tien burpees.

Schaatssprong

Vertrek vanuit staande positie met een sprong naar rechts. Land op je rechtervoet en laat je gebogen linkerknie naar voren wijzen. Maak een hup ter plaatse en spring naar de linkerkant, waar je landt op je linkervoet en je je rechterknie buigt en naar voren laat wijzen. Doe tien herhalingen van deze oefening.

Strakke benen en billen

Wil je graag strakkere benen en billen, ga dan aan de slag met deze oefeningen. De beste resultaten krijg je door twee à drie keer per week drie sets van deze oefeningen uit te voeren.

Squat

Zet je voeten op schouderbreedte en draai je tenen lichtjes naar buiten. Zak zover mogelijk naar beneden terwijl je je rug recht houdt. Kom terug omhoog naar de startpositie. Doe tien herhalingen van deze oefening.

Donkey kicks

Ga op handen en knieën op de grond zitten. Breng één been met gebogen knie in een vloeiende beweging naar achter totdat je bovenbeen een rechte lijn vormt met je rug en je voet naar boven wijst. Breng je knie terug naar de startpositie. Herhaal deze oefening tien keer met elk been.

Hip extension

Start deze oefening al liggend op je rug. Je voeten staan op de grond en je armen liggen naast je lichaam. Til je heupen omhoog totdat je schouders, heupen en knieën een rechte lijn vormen. Houd deze positie drie tellen aan. Doe 15 herhalingen van deze oefening.

Maak een afspraak bij Samen Sterk

Als je graag wilt afvallen, moet je niet alleen genoeg bewegen maar ook je voedingsgewoonten aanpassen. Wil je je graag meer verdiepen in gezonde voeding en je voeding beter aanpassen aan jouw sportgewoontes? Maak dan een afspraak met één van onze diëtisten in Den Haag, Enschede of Utrecht. Zij helpen je graag om je doelen snel en efficiënt te behalen. Op basis van jouw wensen en jouw leefstijl wordt er een voedingsplan op maat opgesteld waar je je moeiteloos aan kunt houden. Aarzel niet en zet vandaag nog de eerste stap in de richting van jouw doel.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Superfood

Superfood

Superfood, een term die je waarschijnlijk ooit wel eens hebt gehoord. Wat zijn superfoods en waarom zijn ze zo populair? Voor iedereen die geïnteresseerd is

LEES VERDER »
Gezond bakken

Gezond bakken

Ben je jarig, is je dochter geslaagd of is er sprake van een andere festiviteit? Dan hoort daar uiteraard gebak of andere lekkernijen bij. Helaas

LEES VERDER »