Dieetadvies: welk dieet werkt voor jou?

Tegenwoordig worden er zoveel verschillende soorten diëten gepromoot, dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Ze willen graag afvallen maar welk dieet moeten ze hiervoor volgen? Wie heeft het beste dieetadvies? Die ene vriend of vriendin is lyrisch over een koolhydraatarm dieet, terwijl een ander hier juist weer mindere ervaringen mee heeft. Zo zijn er nog tal van verschillende diëten op te noemen, die op iedereen een ander effect hebben.

De vele soorten diëten

Om zo maar even een paar soorten diëten op te noemen: ‘het D.A.S.H.-dieet, het suikerarm dieet, het eet-de-helft-dieet, het Paleodieet, het 5:2 vastendieet, het proteïne- of eiwitdieet.’ En zo zijn er nog wel een aantal diëten op te noemen en dan hebben we het nog niet gehad over al die middeltjes die je bij het afvallen kunnen helpen, zoals de speciale shakes, soepjes of repen of soms zelfs pillen. Ook worden we vaak enthousiast gemaakt door allerlei dieetgoeroe ’s, zoals Sonja Bakker, Fajah Laurens of Dr. Atkins. Als je om je heen kijkt, is er dus genoeg inspiratie op te doen om het juiste dieet te kiezen, maar hoe weet of dit dieet ook werkt voor jou?

Van korte duur of voor de lange termijn?

De meeste mensen gaan het gewoon proberen en ze zien wel waar het schip strand. Lukt het niet om op deze manier af te vallen, dan verdwijnt al snel de motivatie en stoppen ze met het volgen van het dieet. Lijkt het wel te lukken en vallen ze een aantal kilo’s af, dan blijkt dat zodra ze op hun streefgewicht komen het moeilijkste nog moet gaan beginnen. Namelijk het op gewicht blijven. Veel mensen zijn dan ook binnen een aantal maanden weer de nodige kilo’s aangekomen. Het positieve resultaat voor het afzien was dan dus van korte duur.

Geen honger hebben

Eigenlijk heeft iedereen die graag wil afvallen hetzelfde doel voor ogen. Ze willen er best iets voor doen, maar ze willen eigenlijk geen honger hebben. Daarbij wil men graag dat als de kilo’s eraf zijn, ze er ook daadwerkelijk afblijven. En dat betekent eigenlijk als je het heel simpel stelt, dat je de rest van je leven op je eetgewoontes moet letten. Daarom is het zo belangrijk om een dieet te vinden wat goed bij je past. Een eetwijze die je heel lang vol kunt houden, zonder dat je iedere dag honger hebt. Je moet ook af en toe eens een uitspatting kunnen hebben, zonder dat je weer in je oude patroon vervalt. En wat misschien nog wel het allerbelangrijkste is: het dieet moet gezond zijn zodat je lichaam er beter van wordt en het dieet geen gezondheidsklachten oplevert. Om dit te realiseren, heb je vaak een deskundig dieetadvies nodig.

Een persoonlijk dieetadvies

Daarom is ook een persoonlijk dieetadvies zo belangrijk. Niet ieder dieet is namelijk geschikt voor ieder lichaam en elke levensstijl. Het doel is meestal ook voor iedereen anders, maar er is vaak wel één overeenkomst: iedereen wil graag weer lekker in zijn of haar vel zitten. Je kunt op veel plekken in Nederland een deskundig dieetadvies krijgen, of je nu in Rotterdam of in Tilburg woont of ergens anders. Met een deskundige op het gebied van voeding kun je jouw doel bespreken en overleggen hoe je dit het beste kunt aanpakken. De deskundig diëtist stelt een passend dieet voor je samen wat gebaseerd is op gezond en lekker eten en waarbij je geen honger hoeft te hebben. Het dieet om weer slank, fit en gezond te worden kan voor iedereen anders zijn, niet iedereen heeft baat bij hetzelfde type dieet.

Deskundige diëtisten

Een persoonlijk dieetadvies wat op maat gemaakt is voor iemand met een bepaalde leefsituatie en eetgewoonten zorgt voor een veel beter eindresultaat. Zeker als er ook rekening wordt gehouden met de wensen van de persoon die af wil vallen. Doordat de gespecialiseerde diëtisten deskundige voedingsadviezen kunnen geven, kan er lekker en gevarieerd gegeten worden zonder honger te hebben. Daarbij vind je een extra stimulans in het feit dat de voortgang bijgehouden wordt door te meten en te wegen. Het kan bijna niet anders dat een dergelijk persoonlijk dieet helpt om weer gezond, slank en fit te worden. Wil jij dat ook? Maak dan gewoon eens vrijblijvend een afspraak met de deskundige diëtisten.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Superfood

Superfood

Superfood, een term die je waarschijnlijk ooit wel eens hebt gehoord. Wat zijn superfoods en waarom zijn ze zo populair? Voor iedereen die geïnteresseerd is

LEES VERDER »
Gezond bakken

Gezond bakken

Ben je jarig, is je dochter geslaagd of is er sprake van een andere festiviteit? Dan hoort daar uiteraard gebak of andere lekkernijen bij. Helaas

LEES VERDER »