Wat kan een kinderdiëtist voor je kind doen?

Wat kan een kinderdiëtist voor je kind doen

Als je kind met allergieën, eetproblemen, een beperking, een handicap of onder- of overgewicht worstelt, zit je vaak met de handen in je haar en weet je niet meer wat te doen. Een kinderdiëtist kan je helpen met de problemen van je kind en kan je meer vertellen over de juiste voeding voor jouw kind.

Verschil tussen diëtist en kinderdiëtist

Net als een gewone diëtist heeft een kinderdiëtist een HBO opleiding Voeding en Diëtiek achter de rug. Daarna heeft hij of zij zich gespecialiseerd in voeding voor (zieke) kinderen. Daardoor heeft hij of zij de nodige kennis om jou en je kind te vertellen welke voedingsmiddelen je kind best wel of niet eet. Een kinderdiëtist contacteer je niet alleen als je kind overgewicht heeft, ook met andere klachten kan een kinderdiëtist jou en je kind helpen.

Allergieën en intoleranties

Heeft je kind na het eten klachten zoals een kriebel in de keel, huiduitslag, jeuk of buikpijn? Dan is de kans groot dat hij of zij allergisch is aan een bepaald voedingsmiddel. Vooral een lactose-intolerantie en coeliakie zijn veel voorkomende allergieën en intoleranties. Een kinderdiëtist helpt je bij het stellen van de juiste diagnose en zoekt samen met jou en je kind uit voor welke voedingsmiddelen hij of zij allergisch is. Daarnaast leert de kinderdiëtist jou en je kind waar je op moet letten en welke alternatieven je kind kan eten, zodat hij of zij geen vitaminetekorten krijgt.

Eetproblemen

Als je kind veel zaken niet lekker vindt of niet lust, kunnen maaltijden vervelende situaties met zich meebrengen. Je wilt immers dat je kind voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt maar je bent het beu om van elke maaltijd een strijd te maken. De kinderdiëtist kan met je kind bespreken welke voeding hij of zij wel of niet lekker vindt en bekijkt dan of je kind wel voldoende vitaminen binnenkrijgt. Ook kan hij of zij met jou en je kind bespreken hoe je kind op een leuke manier nieuwe zaken kan gaan proeven en eten.

Bij een handicap of beperking

Als je kind een handicap of een beperking heeft, kan eten en drinken een lastige klus zijn omdat hij of zij het moeilijker heeft om te kauwen of te slikken. Daardoor kan je kind ondergewicht hebben en minder energie en spierkracht hebben. De kinderdiëtist zoekt samen met jou en je kind uit welke voeding wel makkelijk te verwerken is en geeft je adviezen om de voeding aan te passen zodat eten en drinken fijner wordt voor je kind. Daarnaast past de kinderdiëtist de voeding van je kind zo aan zodat hij of zij voldoende vitaminen en voedingsstoffen binnenkrijgt.

Onder- of overgewicht

Zowel onder- als overgewicht kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je kind en kan ervoor zorgen dat je kind zich niet fit voelt en sneller ziek wordt. De kinderdiëtist leert jou en je kind welke gezonde voeding je kind kan gebruiken om gewicht te verliezen of om bij te komen en leert jullie gezonde voedingsgewoonten die het hele gezin kan gebruiken.

Je kind op weg naar een gezonder lichaam met Samen Sterk

Ben jij op zoek naar een kinderdiëtist? Onze diëtisten in Eindhoven, Utrecht en Tilburg helpen je graag. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op en neem de eerste stap naar een gezonder lichaam voor je kind.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Lever ontgifting

Lever ontgifting

De lever is een complex orgaan dat niet te missen is in jouw lichaam. Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met de lever

LEES VERDER »
moeilijke stoelgang

Moeilijke stoelgang

Een moeilijke stoelgang is een probleem dat velen van ons kennen. Het kan een ongemakkelijk en soms pijnlijk onderwerp zijn, maar het is belangrijk om

LEES VERDER »