Snel afvallen op een gezonde manier

dietist kloosterzande

De zomer is in het land en velen onder ons willen graag nog snel afvallen alvorens ze zich op het strand vertonen in hun zwembroek, badpak of bikini. Wij geven je graag een paar tips & tricks om op een gezonde manier snel af te vallen.

Intermittent fasting

Intermittent fasting of onderbroken vasten kan je helpen bij het snel afvallen. Het houdt in dat je enkel tussen bepaalde uren eet. Het meest voorkomende is dat men 8 uur eet en 16 uur vast maar je kunt ook zelf een schema bedenken wat voor jou het beste past. Tijdens het vasten mag je wel drinken maar dan enkel dranken die geen calorieën bevatten, zoals koffie, thee of water. Tijdens je zogenoemde eetvenster mag je in principe eten wat je wilt. Als je doel snel afvallen is, is het uiteraard niet aangewezen om enkel McDonald’s te eten tijdens je eetvenster. Vaak sla je één maaltijd over, waardoor je minder calorieën binnen krijgt. Maar intermittent fasting is ook effectief omdat er veranderingen plaatsvinden in de hormoonhuishouding en je metabolisme zo bevorderd wordt.

Minder koolhydraten

Een koolhydraatarm eetpatroon stelt je in staat om tot wel 2 kilo per week te verliezen. Daardoor is het een effectieve manier om van je buikvet af te komen. Vermijd zoveel mogelijk snelle, bewerkte koolhydraten en vervang ze door goede koolhydraten uit fruit, groenten en peulvruchten. Daarnaast is het belangrijk om genoeg eiwitten en gezonde vetten te nuttigen. Zo kan je lichaam zijn energie uit deze voedingsstoffen halen. Door koekjes, suiker, frisdranken, aardappelen, rijst, pasta en boterhammen te bannen, zal je snel afvallen.

Maximum 1600 kcal per dag

Als snel afvallen je doel is, moet je ervoor zorgen dat je calorie-inname lager ligt dan je calorieverbruik. Simpel gezegd betekent dit dat je meer moet bewegen en minder moet eten. Om snel afvallen te bevorderen, kun je ervoor kiezen een caloriebeperkt dieet te volgen. Hierbij raadt men aan om minder dan 1.600 kcal per dag te nemen. Op deze manier verlies je tot 1 kg per week. Een kilo vet bevat ongeveer 7.700 kcal. Om deze kilo kwijt te raken, moet je dus ongeveer 2 weken lang 500 kcal minder eten dan je verbrandt.

Gezond afvallen met Samen Sterk

Snel afvallen op een gezonde manier is niet evident. Het overtollige gewicht is er namelijk ook niet op één week bijgekomen, je kunt dan ook niet verwachten dat je met één week vasten of gezond eten alle overtollige kilootjes kwijtspeelt. Normaal gesproken gaan we er vanuit dat je een halve kilo per week kunt verliezen met een gezond eetpatroon en voldoende beweging. Elk dieet waarbij je meer dan een kilo per week verliest, noemen we een crashdieet en is een garantie op mislukking in de toekomst. Het dieet zal namelijk niet vol te houden zijn en zodra je weer je gewone eetpatroon aanneemt, zullen de kilo’s er weer aanvliegen. Hoe langer je de tijd neemt om gewicht te verliezen, hoe makkelijker het is om je gezond gewicht lange tijd vast te houden.
Wil je graag op een gezonde manier snel afvallen maar weet je niet goed waar te starten? Onze diëtisten in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam helpen je graag bij het opstellen van een eetpatroon dat je eenvoudig kunt volhouden en dat afgestemd is op jouw levensstijl. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op zodat we samen kunnen kijken hoe we op weg kunnen gaan naar een gezonder lichaam voor jou.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Lever ontgifting

Lever ontgifting

De lever is een complex orgaan dat niet te missen is in jouw lichaam. Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met de lever

LEES VERDER »
moeilijke stoelgang

Moeilijke stoelgang

Een moeilijke stoelgang is een probleem dat velen van ons kennen. Het kan een ongemakkelijk en soms pijnlijk onderwerp zijn, maar het is belangrijk om

LEES VERDER »