Wat is een Cambridge dieet?

Wat is een Cambridge dieet

Een Cambridge dieet is een dieet dat volledig in het teken staat van het drinken van shakes. Doordat je je maaltijden hiervoor vervangt, krijg je op dagelijkse basis veel minder calorieën binnen. En dit kan dus weer leiden tot gewichtsverlies. Dit dieet is in 1970 bedacht door Dr. Alan Howard en afhankelijk van het doel en de behoefte aan calorieën, kun je gaan voor een dieet tussen de 500 en 1.500 calorieën per dag.

De voordelen van een Cambridge dieet

Eén van de grootste voordelen Cambridge dieet, is dat je in een relatief korte tijd erg veel gewicht kunt verliezen. Daarnaast is het erg gebruiksvriendelijk en het dieet is zelfs geschikt voor diabetici.

De nadelen van een Cambridge dieet

Maar er zijn ook een aantal nadelen Cambridge dieet. Doordat dit dieet erg weinig calorieën op een dag bevat, is het op lange termijn schadelijk voor het lichaam. Daarnaast vindt er ook geen verandering in de mindset van degene die het dieet gaat volgen. Dit dieet kan dus voor de korte termijn interessant zijn, maar de manier van leven en eten moet wel door een professional aan worden gepakt en buiten het dieet om worden getraind.

De bijwerkingen van een Cambridge dieet

Het is meer dan logisch dat er bijwerkingen Cambridge dieet kunnen ontstaan. Dit omdat degene die het dieet volgt, drastisch minder calorieën op een dag tot zich gaat nemen. Dit kan leiden tot een moe en futloos gevoel en vooral in de eerste werk kan er sneller een hongergevoel optreden. Daarom si het fijn als er een ervaren diëtist beschikbaar is om advies gedurende dit proces te bieden.

Eenvoudig en snel een afspraak maken

Je hebt nu net even een wat beter beeld gekregen van de voordelen, de nadelen en de bijwerkingen van een Cambridge dieet. Op het moment dat je wilt starten aan dit dieet, dan is het een goed idee om je te laten adviseren door een diëtist. Plan daarom een keer een gesprek in met een diëtist in Vlissingen of een diëtist in Doetinchem en werk aan een betere versie van jezelf.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Superfood

Superfood

Superfood, een term die je waarschijnlijk ooit wel eens hebt gehoord. Wat zijn superfoods en waarom zijn ze zo populair? Voor iedereen die geïnteresseerd is

LEES VERDER »
Gezond bakken

Gezond bakken

Ben je jarig, is je dochter geslaagd of is er sprake van een andere festiviteit? Dan hoort daar uiteraard gebak of andere lekkernijen bij. Helaas

LEES VERDER »