Wat kost een diëtist?

Wat kost een diëtist

Wat de reden is waarom je graag een bezoek brengt aan een diëtist, kan enorm verschillend zijn. Misschien heb je net even wat extra hulp en begeleiding nodig bij het verliezen van gewicht of je moet juist in gewicht aankomen. Of je hebt te maken met een chronische ziekte en je ontvangt graag tips en advies op het gebied van het innemen van de juiste soort voeding. Je wilt dan maar al te graag weten wat de kosten zijn die je betaalt. De eerste intake kost gemiddeld € 60,- tot € 70,-. Gaat het om een vervolgafspraak, dan kost dit al snel € 15,- tot € 17,50 voor 15 minuten. Daarnaast kun je ook te maken hebben met eventuele reiskosten.

Hoe zien de kosten van de diëtist eruit?

Je weet nu net even wat beter wat je gemiddeld kunt verwachten van de kosten die een diëtist rekent. De kosten die je betaalt, worden per consult gerekend. De diëtist heeft bijvoorbeeld de tijd nodig om je achtergrond beter te leren kennen en een professioneel en werkbaar advies uit te werken.

Wordt de diëtist vergoed?

Of de diëtist wordt vergoed, is afhankelijk van de reden waarvoor je een bezoek brengt. Op het moment dat je te maken hebt met overgewicht, ondergewicht of andere medische problemen, dan ontvang je drie uur dieetadvies. Dit wordt vergoed uit je basisverzekering. Maar je kunt ook de nodige vergoedingen krijgen uit je aanvullende verzekering.

Basisverzekering vergoeding

De kosten die je kwijt bent aan de diëtist worden standaard in de basisverzekering opgenomen. Dit betekent dat je drie behandeluren per jaar ontvangt. Ook gaat het om € 385,- per kalenderjaar voor verzekerden van 18 jaar en ouder. Op het moment dat je niet door je eigen risico heen bent, dan komen deze kosten voor je eigen rekening.

Aanvullende verzekering vergoeding

Met een aanvullende verzekering heb je recht op het ontvangen van een vergoeding voor de extra kosten. Het is wel belangrijk om te weten dat het vaak gaat om een maximumbedrag als het aankomt op de vergoeding.

Zit er eigen risico aan vast?

Op het moment dat je de zorg gebruikt uit de basisverzekering, dan is het in de meeste gevallen de regel dat je eerst je eigen risico betaalt. Het ontvangen van advies van de diëtist valt daar ook onder. In 2023 is het eigen risico wettelijk vastgesteld op € 385,-.

Doorverwijzing van de huisarts nodig?

Fijn om te weten, is dat je voor het brengen van een bezoek aan de diëtist geen doorverwijzing van de huisarts nodig is. Hierdoor plan je eenvoudig en snel een afspraak wanneer dit voor jou het beste uitkomt en lange en vervelende wachttijden behoren tot het verleden. Het is dus de hoogste tijd om snel een keer contact op te nemen met een diëtist als je merkt dat je daar behoefte aan hebt.

Diëtist nodig? Advies van Samen Sterk

Gelukkig hoef je niet lang te zoeken naar een diëtist. Het team van Samen Sterk helpt je maar al te graag bij het vinden van een geschikte diëtist. Ook kun je vertrouwen op een professioneel en eerlijk advies over wanneer het verstandig is om een diëtist te raadplegen. Neem daarom gerust een keer contact op en laat je vrijblijvend informeren.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Lever ontgifting

Lever ontgifting

De lever is een complex orgaan dat niet te missen is in jouw lichaam. Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met de lever

LEES VERDER »
moeilijke stoelgang

Moeilijke stoelgang

Een moeilijke stoelgang is een probleem dat velen van ons kennen. Het kan een ongemakkelijk en soms pijnlijk onderwerp zijn, maar het is belangrijk om

LEES VERDER »