Wat doet een diëtist?

Wat doet een dieetist

Een diëtist biedt hulp of advies aan mensen die af willen vallen of in gewicht aan willen komen. Maar ook voor mensen die chronisch ziek zijn en daardoor hun manier van leven om moeten gooien, biedt een diëtist de nodige begeleiding. Deze behandelingen op maat komen voort uit de vele opleidingen en specialisaties die genoten zijn tijdens de studie. 

Hoe ziet de dag eruit van een diëtist?

Een dag van een diëtist ziet er erg afwisselend uit. Je denkt waarschijnlijk al erg snel aan de spreekuren die in worden gepland. Maar een diëtist heeft nog veel meer taken die uit moeten worden gevoerd. Je kunt hierbij denken aan het voeren van de administratie, het verwerken van adviezen en eventueel het bijhouden van een blog voor klanten.

Hoe werkt de diëtist?

Voordat een diëtist aan de slag gaat met het geven van advies, dan zijn er natuurlijk nog veel meer stappen die moeten worden ondernomen. Je kunt hierbij denken aan het achterhalen van belangrijke persoonlijke informatie. Belangrijke informatie is bijvoorbeeld informatie over je klachten, wat je eetgewoonten zijn en wat je persoonlijke situatie is. Hierdoor kan een diagnose vele malen beter op worden gesteld en de gezondheid kan beter beoordeeld worden.

Voor wat kan je terecht bij een diëtist?

Een diëtist heeft ruime kennis op het gebied van onder andere de functie van voedingsstoffen, de spijsvertering, de voedingsbehoefte van het lichaam en natuurlijk de nodige medische kennis in huis. Hierdoor kun je voor veelvoorkomende aandoeningen of gezondheidsproblemen worden behandeld. Dus of het nu gaat om het verliezen van gewicht of juist het aankomen in gewicht. De diëtist staat voor je klaar.

Moet ik doorverwezen worden naar de diëtist?

Wist je dat een diëtist erg toegankelijk is om te bezoeken? Je hebt namelijk geen verwijzing nodig van de huisarts. Hierdoor hoef je dus ook niet te wachten op een diagnose van een huisarts en heb je dus niet te maken met wachttijden. En dat is wel zo fijn als je graag veranderingen in je voedingspatroon aan wilt brengen.

Op zoek naar een diëtist? Samen sterk staat voor je klaar

Of je nu een opgeblazen gevoel hebt of een diagnose van een chronische klacht hebt. In beide gevallen is het altijd een goed idee om een bezoek te brengen aan de diëtist. Het team van Samen Sterk staat het hele jaar door voor mensen klaar.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Superfood

Superfood

Superfood, een term die je waarschijnlijk ooit wel eens hebt gehoord. Wat zijn superfoods en waarom zijn ze zo populair? Voor iedereen die geïnteresseerd is

LEES VERDER »
Gezond bakken

Gezond bakken

Ben je jarig, is je dochter geslaagd of is er sprake van een andere festiviteit? Dan hoort daar uiteraard gebak of andere lekkernijen bij. Helaas

LEES VERDER »