Blijf op het perfecte gewicht als je te maken hebt met COPD

Als je in het dagelijks leven te maken hebt met COPD, is het belangrijker dan ooit dat je goed bezig bent met het innemen van de juiste soort voeding. Dit omdat je door deze diagnose te maken kunt krijgen met overgewicht of ondergewicht. Zorgt er daarom altijd voor dat je gezond en goed eet. Het lichaam heeft genoeg gevarieerde voeding nodig, aangezien het extra energie verbruikt. Dankzij een doorverwijzing van de huisarts kun je al snel terecht bij een gespecialiseerde diëtist.

Hoog energieverbruik

Het lichaam verbruikt door COPD erg veel energie. Dit is een van de redenen waarom het belangrijk is om een goed lichaamsgewicht te hebben voor de gezondheid. Omdat je lichaam door COPD vecht tegen de ontstekingen in de longen, en omdat het ademhalen meer energie nodig heeft, is het belangrijk dat je voeding daar perfect op af is gestemd. Ook kan het zo zijn dat je sneller gewicht kunt verliezen aangezien de weerstand omlaag kan gaan. Je bent daardoor ook sneller vatbaar voor virussen en bacteriën. 

Juiste voedingsstoffen

Een diëtist zorgt er altijd voor dat je de juiste soort voedingsstoffen gedurende de dag binnenkrijgt. Dit wordt natuurlijk helemaal afgestemd op basis van jouw levensstijl. Ook leer je om meer te kunnen genieten van lekker eten, zelfs als je bijvoorbeeld moe bent of een benauwd gevoel hebt.

Breng een bezoek aan de diëtist

Je hebt op dit moment vast en zeker een beter beeld gekregen van de voordelen van het inschakelen van een diëtist op het gebied van COPD.  Breng een bezoek aan de diëtist op een van de verschillende locaties in het land. Je bent van harte welkom in de praktijk in Eindhoven, Tilburg en Utrecht. Er wordt altijd erg graag met je meegedacht en je kunt vertrouwen op een behandelplan op maat. En dat is natuurlijk wel zo goed om te weten.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Superfood

Superfood

Superfood, een term die je waarschijnlijk ooit wel eens hebt gehoord. Wat zijn superfoods en waarom zijn ze zo populair? Voor iedereen die geïnteresseerd is

LEES VERDER »
Gezond bakken

Gezond bakken

Ben je jarig, is je dochter geslaagd of is er sprake van een andere festiviteit? Dan hoort daar uiteraard gebak of andere lekkernijen bij. Helaas

LEES VERDER »