Behaal winst met een sportdiëtist

We vertellen je niets nieuws, als we zeggen dat sporten goed is voor je gezondheid. En je weet ook wel dat voeding zowel positieve als negatieve effecten op je gestel kan hebben. Maar wist je dat voeding behoorlijk wat invloed kan hebben op je sportieve prestaties? Als je sport op recreatief niveau, dan kom je een heel eind met een goede basisvoeding. Maar als je jouw prestaties naar een hoger niveau wilt tillen, dan kan sportdiëtetiek je hierbij ondersteunen. Met behulp van de juiste sportvoeding herstel je bijvoorbeeld sneller na inspanning of blessures, kun je langer en/of intensiever trainen en ga je beter presteren.

Verbeter je prestaties met de juiste voeding

Wat een gezonde voeding is voor een sporter, is onder andere afhankelijk van het soort sport dat beoefend wordt. Een marathonloper heeft andere voedingsstoffen nodig dan een bodybuilder of wielrenner. Toch begint het allemaal weer met een gezonde basisvoeding, bestaande uit bouwstenen die ieder lichaam nodig heeft. Denk aan koolhydraten, vetten, eiwitten, vezels, mineralen, vitamines en niet te vergeten vocht. Deze basisvoeding kan uitgebreid worden met sportspecifieke voeding, zoals sportrepen, -dranken en –gels en eventueel supplementen. Bovendien speelt timing een belangrijke rol. Wanneer neem je wat in? Allemaal dingen waarmee een sportdiëtist je kan helpen.

Wat kan een sportdiëtist voor jou doen?

Sportdiëtisten weten alles van inspanningsfysiologie en de voedingsproblemen waar je als sporter mee te maken kan krijgen. Maar een afspraak met een diëtist die gespecialiseerd is in het begeleiden van sporters, verschilt in wezen niet veel van een consult bij een ‘gewone’ diëtist. Ook bij sport diëtetiek wordt namelijk gekeken naar het individu. Bij Samen Sterk stap je altijd naar buiten met een voedingsplan op maat, of je nu onze diëtist bezoekt in Enschede, Zaandam of Tilburg. Zo wil de diëtist graag weten wat je doelen zijn, hoe je leefstijl eruit ziet en wat je voorkeuren zijn op het gebied van voeding. Bij sporters zijn er wel andere factoren die invloed hebben op het voedingsplan, zoals het type sport, het trainingsschema (inclusief tijden waarop je traint), de intensiteit en duur van de inspanningen en eventuele wedstrijden die op de planning staan. Met de juiste voeding op het juiste moment lukt het jou om je sportieve doelen te behalen.

Maak een afspraak bij een van onze sportdiëtisten

Wil je aan den lijve ondervinden wat onze diëtist gespecialiseerd in sport en voeding voor jou kan betekenen? Maak dan vandaag nog een afspraak Samen kijken jullie wat je wilt bereiken en wat de gezonde weg hiernaartoe is. Betere voeding voor betere prestaties, zodat je eindelijk je PR kunt verbeteren, vetmassa kwijt kunt raken, of sneller herstelt na het sporten.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Lever ontgifting

Lever ontgifting

De lever is een complex orgaan dat niet te missen is in jouw lichaam. Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met de lever

LEES VERDER »
moeilijke stoelgang

Moeilijke stoelgang

Een moeilijke stoelgang is een probleem dat velen van ons kennen. Het kan een ongemakkelijk en soms pijnlijk onderwerp zijn, maar het is belangrijk om

LEES VERDER »