6 Tips om mogelijk 100 jaar te worden

Tip #1 Eet meer plantaardige eiwitten dan dierlijke eiwitten.

Plantaardige eiwitten hebben meer gezonde eiwitten voor het lichaam dan dierlijke eiwitten. Probeer daarom minder rood vlees te eten, minder bewerkt vlees en vlees dat gefrituurd is.

Eet zoveel mogelijk plantaardige eiwitten, dit zijn eiwitten voornamelijk uit peulvruchten; linzen, bruine bonen, witte bonen, kikkererwten, kapucijners en kidneybonen.

Tip #2 Verminder suiker inname

Pure tafel suiker is niet gezond voor je lichaam, het bevat namelijk geen voedingstoffen.

Probeer zoveel mogelijk bij natuurlijke suikers te blijven; fruit, groente, dadels, honing etc. Hier zitten meer voedingstoffen dat je lichaam kan gebruiken. Gebruik niet meer dan 2 stuks fruit per dag en minimaal 250 gram groente. Groente bevat minder suiker dan fruit.

Overmatig gebruik van suiker kan de kans op Diabetes type 2, Hart – en Vaatziekte en overgewicht verminderen!

Tip # 3 Rust

Probeer je lichaam en geest tot rust te brengen. Rust brengt je lichaam in balans en zorgt ervoor dat het lichaam in harmonie zich kan herstellen en vernieuwen.

Probeer je rust momenten te vinden zowel na het opstaan als voor het slapen gaan; lees een boek, doe een puzzel, drink een heerlijk kopje thee/koffie of luister naar relaxend muziek.

Rustig muziek kan zelfs je bloeddruk, hartslag en ademhaling verlagen en je lichaam volledige rust geven.

Tip #4 Hulp zoeken bij depressie

Uit onderzoek van het WHO is gebleken dat mensen die depressief zijn meer kans hebben om vroeger overlijden dan mensen die niet depressief zijn. Probeer hulp te zoeken en over te praten met mensen die hier gespecialiseerd zijn zoals  psychologen.

Tip #5 Zorg goed voor elkaar

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die getrouwd zijn lager leven dan vrijgezellen. Dit kan te maken hebben met zorgzaamheid naar elkaar toe, gezonder eten met elkaar en een luisterend oor.

Tip #6 Dankbaarheid

Mensen die dankbaar zijn voor over het algemeen, leve lager dan mensen die zich zorgen maken over de toekomst of het verleden. Een mentale staat van dankbaarheid overheerst alle bovengenoemde tips! Als je dankbaar bent maak je hormonen aan die er voor zorgen dat je immuunsysteem sterker wordt voor ziekte/aandoeningen.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Superfood

Superfood

Superfood, een term die je waarschijnlijk ooit wel eens hebt gehoord. Wat zijn superfoods en waarom zijn ze zo populair? Voor iedereen die geïnteresseerd is

LEES VERDER »
Gezond bakken

Gezond bakken

Ben je jarig, is je dochter geslaagd of is er sprake van een andere festiviteit? Dan hoort daar uiteraard gebak of andere lekkernijen bij. Helaas

LEES VERDER »