Hoe verlies je 1 kledingmaat binnen 1 maand

Er zijn 5 strategieën waarbij je 1 kledingmaat in 1 maand kan verliezen.

1) Intermitterend vasten
2) Voldoende Slapen
3) Stress vermijden
4) Bewegen
5) Voeding

Intermitterend vasten:

Elke keer als je eet, gaat je insuline omhoog. Als je insuline omhoog vaker omhoog gaat, stopt je lichaam met vetverbranding. Minder maaltijden eten, niet minder calorieën, zorgt ervoor dat je minder vaak insuline pieken gaat mee maken. Je kan 2x per dag eten, ontbijten en de avondmaaltijd en niks er tussen.

Eet wel voldoende eiwitten, vet en wel fruit en groente. Vet en eiwitrijk eten zorgt er niet voor een hoge insuline afgifte in het lichaam, daardoor krijg je voldoende energie, maar geen hoge insuline piek.

Voldoende Slapen:

7-9 uur slapen zorgt ervoor dat je hormoonstelsel gezond is en in evenwicht.

Stress vermijden:

Stress activeert Cortisol. Cortisol voorkomt dat je vet verband. Zorg ervoor dat je tot rust komt, lees een boek, kijk geen tv en start met wandelen. Goed slapen zorgt ook ervoor dat je minder stress ervaart.

Bewegen:

Beweging doen waarbij je hele lichaam beweegt, zwemmen, klimmen, boxen, fietsen, sprinten etc. Zoek iets wat bij je past. Voornamelijk het bovenlichaam bewegen. Doe het niet elke dag, maar om de 2 dagen. De rust dagen zijn hier cruciaal. In rust zorgt je ervoor dat je meer spier opbouwd. Op de dagen dat je niet intensief beweegt, beweeg je matig; wandelen etc.

Voeding:

Diëtiste kan een gepaste voeding adviseren! Elke lichaam is anders en je hebt al je voedingstoffen nodig om te kunnen afvallen. Te kort aan voedingstoffen zorgt ervoor dat je niet afvalt. De diëtiste kijkt naar je voeding en adviseert je welke voedingstoffen beter bij je past zodat je geen voedingstoffen te korten krijgt.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Mediterrane dieet

Mediterrane dieet 

Een van de populairste diëten van afgelopen periode is het Mediterrane dieet, maar wat houdt dit dieet precies in? Het Mediterrane dieet is afkomstig van

LEES VERDER »
Paleo dieet

Paleo dieet

Het Paleo dieet wordt ook wel het oerdieet genoemd. Dit komt doordat je tijdens het Paleo dieet vooral de focus legt op producten die mensen

LEES VERDER »
caloriearmXontbijt

1200 kcal per dag

1200 kcal op een dag eten. Is het gezond en wat past het beste bij jou? Steeds meer mensen vinden het belangrijk om een gezonde

LEES VERDER »