10 manieren om vet rondom de buik kwijt te raken

Ons lichaam is geprogrammeerd om overtollige energie uit voeding op te slaan als vet rondom de buik, zoals de buik, lovehandles en heupen.

Hier zit ook een logische reden voor vanuit de biologie. Vet rondom de buik is centraal en zorgt ervoor dat het niet te zwaar wordt als je rent of jaagt. Als het vet op de benen en armen zou komen, dan zou het veel zwaarder aanvoelen bij het bewegen.

Vet opslaan in het lichaam heeft in principe heeft een goede functie. Het zorgt ervoor dat je overleefd als voeding schaars is. Aangezien wij in de westerse samenleving meer dan genoeg eten tot beschikking hebben, werkt het uiteindelijk in het nadeel.

Hieronder 10 tips om van je buikvet af te komen.

 1. Verminder suiker inname; suiker eten zorgt alleen maar voor dat je naar meer gaat verlangen. Suiker heeft veel calorieën. Daarnaast zorgt te veel suiker inname ervoor dat je steeds minder gevoelig wordt voor suiker. Daarom proeft iemand die veel suiker neemt, fruit als minder zoetig dan iemand die weinig suiker neemt.
  Ook zorgt suiker voor een insuline piek, waardoor suiker eerder als vet wordt opgeslagen in de buik. Voorkom hoge insulinepieken, dit kan door je suiker te verminderen. Hou je suiker inname bij door fruit te eten, geen sappen (smoothies) te drinken.
 2. Loop aan de buitenzijde van de supermarkt, daar vind je de groente, vis, vlees, brood,rijst, noten en melkproducten. De binnenkant van de supermarkt heeft vaak ongezonde producten zoals chips, snoep, blikvoer etc.
 3. Probeer in het algemeen voedsel te vinden dat zo dicht mogelijk bij de natuur ligt, minder dan 5 ingrediënten heeft, bevroren is of een korte houdbaarheidsdatum!
 4. Voorkom toegevoegde suikers.Pas op met zogenaamd ‘gezonde’ producten zoals smoothies. Smoothies en sappen bevatten vaak toegevoegde suikers. Te veel suiker (bovenop de natuurlijke suikers uit fruit/groente) zorgt ervoor dat je te veel calorieën krijgt. Je kan beter zelf smoothies maken met fruit, groente en water. Bevat bomvol nutriënten
 5. Drink meer water. Drinken zorgt ervoor dat je makkelijker afvalt omdat het je een vol gevoel geeft en het reinigt je hele lichaam tijdens het afvallen. Drink 1,5 tot 2 liter per dag.
 6. Proteïne inname verhogen.
  Eten van eiwitrijke voedsel zorgt ervoor dat je minder honger gevoel krijgt, daarnaast heeft het lichaam meer energie nodig om proteïne te verbranden dan koolhydraten en vetten. Ook helpt proteïne inname bij het verhogen van je spiermassa. Eet daarom wat vaker noten,avocado, vleeswaren etc.
 7. Maak gezonde voeding lekkerder. Gebruik kruiden, gooi er een beetje olie overheen (1 eetlepel), gebruik citroensap, zout, peper, azijn etc.
 8. Snaaien na een volle maag. Zorg ervoor dat wanneer je naar voedsel snakt dat het gebeurd bij een volle maag. Je kan van te voren salade eten,om je maag te vullen en vervolgens het product te eten waar je naar verlangt. Zo zorg je ervoor dat je niet door eet en te veel calorieën naar binnen werkt.
 9. Vermijd of verminder alcohol. Alcohol levert veel calorieën, probeer het zo min mogelijk te nemen. Als je een drankje neemt, neem dan geen mix drankjes aangezien ze meer calorie leveren. Als je een mix drankje maakt,kan je beter met een calorie arme frisdrank doen (7 up, cola light etc.)
 10. Gewichten heffen kan helpen bij spieropbouw, versnellen van je metabolisme en daarmee meer calorieën verbranden.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Lever ontgifting

Lever ontgifting

De lever is een complex orgaan dat niet te missen is in jouw lichaam. Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met de lever

LEES VERDER »
moeilijke stoelgang

Moeilijke stoelgang

Een moeilijke stoelgang is een probleem dat velen van ons kennen. Het kan een ongemakkelijk en soms pijnlijk onderwerp zijn, maar het is belangrijk om

LEES VERDER »