Wat kan een medisch diëtist voor jou betekenen?

Sara komt net bij de huisarts vandaan. Ze staat een beetje te trillen op haar benen. Zojuist heeft ze van haar huisarts te horen gekregen dat ze diabetes type 2 heeft. Aan de ene kant is ze blij dat ze eindelijk weet waar haar klachten vandaan komen, maar aan de andere kant betekent deze diagnose dat ze haar levensstijl en met name haar voeding moet gaan veranderen. Sara besluit meteen door te pakken en belt met de medisch diëtist in Tilburg die haar huisarts haar aangeraden heeft. Na dit telefoongesprek voelt ze zich gerustgesteld. Samen met de diëtist gaat Sara kijken welke voeding goed voor haar is, zodat ze weer gezond en met energie door het leven kan gaan.

Wanneer je geconfronteerd wordt met een (chronische) medische aandoening is dit schrikken. Maar een diëtist kan ook jou helpen.

Wat is een medisch diëtist?

Bij sommige mensen bestaat het beeld dat je alleen naar een diëtist gaat als je af wilt vallen. Natuurlijk kan een diëtist je hierbij helpen, maar een diëtist heeft veel meer kennis in huis. Na het volgen van de 4-jarige opleiding Voeding en diëtetiek kent het spijsverteringsstelsel geen geheimen meer voor de diëtist. Ook is er de nodige medische kennis aanwezig en weet een diëtist welke voedingsstoffen een mens nodig heeft. Maar de diëtist van Samen Sterk zal altijd kijken naar jouw persoonlijke situatie, want geen mens is hetzelfde. Zo werken jullie samen naar een gezonde(re) levensstijl toe en leer je wat jouw lichaam nodig heeft.

Voedingsadvies op maat bij medische aandoeningen

Door aanpassingen in je eetpatroon en levensstijl kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Een medisch diëtist begeleidt je hierbij. In het geval van bijvoorbeeld diabetes kijkt de  diëtist bijvoorbeeld hoe ze hypo’s en hypers kan voorkomen. Je begint met een koolhydraatbeperkt dieet, maar hierbij houdt de diëtist wel rekening met wat iemand lekker vind. Ook moet je er samen voor zorgen dat je door het dieet geen tekorten krijgt van bepaalde voedingsstoffen. Door het deskundige advies van een medisch diëtist zit je weer lekker in je vel en voel je jezelf gezond.

Diabetes is niet de enige aandoening waarmee je bij een diëtist terecht kunt. Zo geven de voedingsdeskundigen van Samen Sterk ook advies aan mensen met onder andere COPD, maag-, darm- en leverziekten, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, ondervoeding en voedingsintolerantie. Heb je bijvoorbeeld last van artrose en ben je te zwaar? Dan begeleidt een medisch diëtist je bij het afvallen, zodat er minder gewicht op je gewrichten rust. Ook kijken jullie samen naar welke vorm van beweging bij je past, denk bijvoorbeeld aan zwemmen. En bij een hoge bloeddruk weet de diëtist precies welke voedingsmiddelen wel en niet helpen om de bloeddruk te verlagen en welke andere aanpassingen er nodig zijn in je leefstijl.

Samen komen we er wel!

We begrijpen dat het spannend is als je lichaam je in de steek lijkt te laten. Maar gewapend met het deskundige advies van de voedingsdeskundige en niet te vergeten de persoonlijke begeleiding, pakken we samen jouw klachten aan. Begin vandaag nog met gezonder leven. Pak je probleem aan en maak een afspraak bij een diëtist van Samen Sterk. Want samen komen we er wel!

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Lever ontgifting

Lever ontgifting

De lever is een complex orgaan dat niet te missen is in jouw lichaam. Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met de lever

LEES VERDER »
moeilijke stoelgang

Moeilijke stoelgang

Een moeilijke stoelgang is een probleem dat velen van ons kennen. Het kan een ongemakkelijk en soms pijnlijk onderwerp zijn, maar het is belangrijk om

LEES VERDER »