80% corona patienten hebben overgewicht

Wist u dat 80% van de corona patiënten op de IC overgewicht heeft.

Mensen met een hoge bloeddruk, diabetes type 2 en overgewicht hebben een verhoogd risico om ziek te worden door het coronavirus.

Overgewicht leidt tot verstoringen in het lichaam (overtollige vetverdeling) en heeft een negatief effect op het immuunsysteem. Met als gevolg dat zelfs er minder goede vitamine- en mineralen opname plaats vindt uit voeding. Hierdoor zakt je immuunsysteem.

Verantwoord afvallen is daarom aanbevolen! Samen met de diëtiste kan je gezond afvallen zonder je immuunsysteem te verlagen. Zelf aan de slag gaan met een Crash diëten is zeer gevaarlijk! Je lichaam ziet crash diëten als een stressvolle situatie en daardoor zal je weerstand enorm verlagen. Daarnaast krijg je door crash diëten minder voedingsstoffen binnen waardoor je weerstand nog meer van slag wordt.

Om een goede weerstand te houden is het belangrijk dat je regelmatig eet, gevarieerd en verantwoord afvalt met de diëtiste. Zij weet precies wat je wel en niet moet eten om je weerstand hoog te houden tijdens deze pittige tijden. Zorg er ook voor dat je voldoende aan beweging komt (45-60 min per dag) om gezond af te vallen.

Neem contact op met onze diëtisten voor een goed voedingsadvies en begeleiding!

https://www.telegraaf.nl/nieuws/401591346/gommers-80-procent-van-de-coronapatienten-op-ic-heeft-overgewicht

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Lever ontgifting

Lever ontgifting

De lever is een complex orgaan dat niet te missen is in jouw lichaam. Het is belangrijk dat er goed wordt omgegaan met de lever

LEES VERDER »
moeilijke stoelgang

Moeilijke stoelgang

Een moeilijke stoelgang is een probleem dat velen van ons kennen. Het kan een ongemakkelijk en soms pijnlijk onderwerp zijn, maar het is belangrijk om

LEES VERDER »