Gezonde leefstijl

Wil jij ook Gezonder gaan leven?


Veel mensen willen graag gezonder leven. Misschien geldt dat ook wel voor jou. De diëtisten van Samen Sterk kunnen daarbij helpen. De diëtist gaat uit van jouw doelen en wensen. Met een praktische aanpak is het voor jou gemakkelijker om deze doelen ook te behalen. Het uitgangspunt is dat een gezonder leven voor iedereen mogelijk, ongeacht hoe het nu met je gaat. Bij Samen Sterk krijg je individuele coaching en een voedingsadvies op maat. Samen Sterk is er voor jou!

 

Hoe kan de diëtiste je hierbij helpen?


Een diëtist is dé specialist in voeding en gezondheid; zij helpt je met al je voedingsvragen. De diëtist kijkt samen met jou naar je eetpatroon, persoonlijke omstandigheden en wensen. Daarna wordt een voedingsadvies op maat samen met jou opgesteld dat haalbaar is en de kwaliteit van leven behoudt.

Werkwijze:
Van de begeleiding van onze diëtisten mag je het volgende verwachten:
– wij analyseren jouw huidige leefstijl en valkuilen.
– wij bespreken met jou je wensen en behoeften.
– wij geven jou een praktisch voedings- en leefstijladvies met duidelijke uitleg.
– je krijgt een voedingsadvies op maat.
– samen met jou stellen we realistische, haalbare doelen.
– je krijgt intensieve coaching en begeleiding.
– wij zijn betrokken bij jou en helpen je het resultaat te behouden.

Wij geven begeleiding bij:

 • Gezondere leefstijl voor je gezin!
 • Overgewicht/gewichtsproblemen
 • Ondervoeding
 • Diabetes mellitus type I en II
 • Hoge bloeddruk
 • COPD
 • Voedselovergevoeligheid
 • Maag- en darmklachten
 • Hoog cholesterolgehalte
 • Jicht
 • Eetstoornissen
 • Dieetadvies voor en na bariatrische chirurgie
 • Voeding bij zwangerschap en borstvoeding
 • Voedingsproblemen bij kinderen en bij ouderen
 • Vegetarische en veganistische voeding
 • Voeding bij sport
 • Voeding uit andere culturen.


*Staat jouw vraag er niet bij, dan betekent dat niet dat de diëtisten van Samen Sterk je niet kunnen helpen. Neem voor alle voedingsvraagstukken contact op met Samen Sterk.

Vergoeding? JA!


Samen Sterk heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Consulten bij de diëtist worden vanuit het basispakket vergoed door de zorgverzekeraar: 3-5 uur per kalenderjaar. Vanuit de aanvullende verzekering kun je soms extra vergoeding krijgen. Voor jongeren onder de 18 jaar wordt het eigen risico niet aangesproken.

vergoeding

Wat kan de diëtiste voor jou betekenen?


Je diëtist is je voedingscoach

Als je je bij ons aanmeldt, plannen we binnen twee weken een intake. Tijdens de intake nemen we alle tijd om inzicht te krijgen in jouw situatie en gezondheid. Waar sta je nu en vooral: waar wil je naar toe? Wat zijn je doelen en behoeften, maar ook je beperkingen. Tijdens de intake nemen we je eetpatroon door: wat eet je, wanneer en hoeveel? We staan stil bij waarom je bepaalde keuzes maakt. Naast de voeding kijken we naar andere leefstijlfactoren: beweging, slaap en stress. Die factoren hebben ook invloed op je eetpatroon en gezondheid. Daarna maken we een advies op maat. Dit advies is praktisch, persoonlijk en voor jou haalbaar. Misschien zit je tijdens het eerste gesprek zelf nog vol vragen. We nemen de tijd om deze te beantwoorden. Tijdens de begeleiding coachen we je in haalbare stappen naar een gezondere leefstijl. Je diëtist adviseert en motiveert, ook als het even wat moeilijker gaat.

Je diëtist:

 • luistert naar jouw wensen en behoeften
 • betrekt je bij het bepalen van je doelen
 • legt uit waarover jij vragen hebt
 • adviseert altijd op maat
 • motiveert, ongeacht hoe het met je gaat
 • coacht naar een gezondere leefstijl, in kleine of grotere stappen.


Je diëtist helpt jou op weg, zodat je leert hoe je gezond en prettig kunt leven en vitaal oud(er) kunt worden.

dietist edam

Gezondheid staat bij vele mensen op nummer één. Het is niet makkelijk om ervoor te zorgen dat je zowel gezond eet als voldoende beweging krijgt. Vooral het behouden van een goed voedingspatroon is niet makkelijk. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen extra goed moeten letten op wat ze eten en drinken. Het is dan mogelijk om op en dieet te gaan. Bij en dieet is het de bedoeling dat je er rekening mee houdt dat je niet alles kunt eten en drinken. Dit kan te maken hebben met obesitas waarbij het nodig is om af te vallen. Daarnaast is het ook mogelijk dat iemand juist wil aankomen en daarvoor een bepaald voedingspatroon aan moet nemen. Bij ziektes kan het ook zijn dat iemand een bepaald dieet moet volgen. Het is niet altijd makkelijk om zelf te beginnen aan een dieet. Daarom zijn er diëtisten die iemand hier goed mee kunnen helpen. Maar wat doet een diëtist precies?

Wat is een diëtist?

Op de vraag ‘ Wat is een diëtist ‘ kan worden gezegd dat het een persoon is die een vierjarig Hbo-opleiding heeft gevolgd voor voeding en diëtiek. Het mag alleen pas zijn dat een persoon zichzelf een diëtist noemt wanneer het diploma is behaald. Het is een specialisme op het gebied van voeding en ook van het gedrag dat daarbij hoort wanneer er sprake is van ziekte en van de gezondheid. Let er wel op dat er een verschil is tussen een diëtist en een gezondheidscoach.

Gezondheidscoaches bieden ook steeds meer hun diensten aan via online platforms en bieden dan voedingsadvies aan. Dit zijn echter geen beschermde titels. Je hoeft ook niet aan bepaalde voorwaarden te voldoen zoals je dat in het geval van een diëtist wel moet doen. Je hebt in het geval van een gezondheidscoach ook nooit het idee of iemand een afgeronde opleiding heeft of niet.

Wat doet een diëtist?

Diëtisten hebben de taak om mensen te begeleiden bij het verliezen of juist bij het aankomen van gewicht. Daarnaast kan het ook zijn dat mensen ziek zijn waardoor hun voedingspatroon moet worden aangepast. Je kunt hierbij denken aan mensen bij diabetes en longziekten en nierfalen. Daarnaast kan het ook zijn bij zwangerschap dat er aan een bepaald dieet moet worden gehouden. Tot slot kan het ook zijn dat mensen een allergie hebben waardoor ze bepaalde voedingsstoffen niet kunnen tolereren en daardoor ook moeten vermijden.

Een diëtist gaat altijd een gesprek met je aan. Zo krijg hij of zij altijd een goed beeld van wat je situatie is en zo kan er ook een persoonlijk beeld worden geschetst van je totale persoonlijke informatie zodat je kunt worden begeleid naar een betere leefstijl en daarnaast ook je doelen met betrekking tot het bereiken van een bepaald gewicht beter kunt behalen. Er zal altijd rekening worden gehouden met je wensen en daarnaast is het ook belangrijk dat er reële doelen worden gesteld.

Op zoek gaan naar een goede diëtist

Het vinden van een goede diëtist hoeft niet moeilijk te zijn, omdat er in elke grote stad en zelfs in de kleinere dorpen veel diëtisten aan het werk zijn. Of je nu woonachtig bent in Eindhoven of Rotterdam, een diëtist kun je altijd wel vinden. Het gaat er natuurlijk vooral om dat de diëtist goed bij je past en dat je kunt profiteren van een goede dienstverlening. Daarom is het altijd aan te raden om je goed te verdiepen in de mogelijkheden die er worden geboden en om altijd reviews te lezen zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

Als je ook wilt gaan voor een goede leefstijl en een goed voedingspatroon, dan is het handig om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die je hebt bij een diëtist. Doe grondig onderzoek naar de verschillende praktijken en diëtisten om te kijken wat goed bij je past. Maak snel een afspraak en ga snel voor een gezondere leefstijl.