Online Persoonlijke Begeleiding

Online dietiste

Wil je voedingsadvies en dieetbegeleiding? Wij begeleiden ook online!

Krijg persoonlijke voedingsadvies op maat en begeleiding waar jij nodig hebt. Samen Sterk wil jou helpen bij het behalen van jou doelen!
De diëtiste zal je motiveren om bewuster met voeding bezig te zijn. Ze geeft je tips en trucks om het makkelijker voor je te maken en zo je doel snel en verantwoord te behalen.

2-STAPPEN WERKWIJZE

1) Maak direct een afspraak met onze diëtiste via de online agenda en vul je gegevens in je persoonlijke dossier.

2) De diëtiste stuurt je 2 mailtjes (de link voor beeldbellen en het wachtwoord om in te loggen) .

dietist rijssen

Contactgegevens

Diëtistenpraktijk Samen Sterk
Telefoon: 085 7500 050
Afspraken wijzigen: afspraken@samen-sterk.com
Overige vragen: admi@samen-sterk.com

Meest gestelde vragen

De diëtiste wordt 100% vergoed! 3-5 uur per jaar

Basisverzekering
Vanuit de basisverzekering wordt de diëtiste voor 3 uur per jaar vergoed. Het gaat wel eerst af van het eigen risico!

Aanvullende verzekering. (tot 5 uur vergoeding!)
Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. De vergoedingen uit de aanvullende verzekering tellen dus niet mee voor het eigen risico.

Als u een chronische ziekte heeft (Diabetes, Hoge bloeddruk, Cholesterol of COPD) dan zit u in de Ketenzorg en worden alle behandelingen volledig vergoed zonder dat het van de eigen risico afgaat!

Ook kinderen onder 18 jaar worden volledig vergoed, zonder dat het van het eigen risico afgaat!

Als u voor het eerst komt, zullen wij een aantal vragen stellen om een compleet beeld te hebben van uw leefstijl en voedingspatroon.
We kunnen alleen een gepaste voedingsadvies geven na uw voedingspatroon door te nemen.

We zullen beginnen met;
1) Je persoonlijke gegevens

2) Leefstijl, je doelen, denkwijze en belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Ons doel is om de kwaliteit van je leven zoveel mogelijk te behouden!

3) We zullen uw voeding doornemen en daarna ons advies op geven. Samen kijken we hier naar de beste oplossing voor u. De adviezen schrijven we later uit en sturen die op naar u. Samen met de diëtist bespreekt u welke barrières en belemmeringen u wilt overwinnen. Samen kijken we wat een reëel einddoel is om naar toe te werken.

4) Vervolgens doen we de lichaamsmetingen zoals; gewicht, vetpercentage, spiermassa en taille.

5) Uiteraard maken we ook een vervolgafspraak met u om te kijken hoe het met u gaat, waar de knel punten zijn, moeilijkheden etc. Een stok achter de deur is de belangrijkste kern om uw doel te realiseren!

Ongeveer 2 weken na de intake heeft u een vervolgconsult, waarin u begeleid wordt om uw einddoel te behalen. U krijgt informatie over de praktische toepassing van het dieet, zoals inkopen en bereiden van eten. Ook het omgaan met moeilijke situaties, zoals uit eten gaan, feestjes en vakantie wordt besproken. Uw eigen inbreng, vragen en motivatie zijn heel belangrijk om tot het gewenste einddoel te komen.

Een diëtiste is dé specialist in voeding en gezondheid, zij kan je helpen met al je voedingsvragen.

U kunt bij de diëtisten van Diëtistenpraktijk Samen Sterk terecht voor begeleiding van gewichtsverlies, een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, diabetes mellitus, voedselallergie en ondergewicht.

De diëtisten kijken samen met u naar uw eetpatroon, persoonlijke omstandigheden en wensen waarna er een voedingsadvies op maat samen met u opgesteld kan worden dat haalbaar is en de kwaliteit van het leven behoudt.

  1. Neem tijdens uw eerste consult de verwijsbrief mee van uw huisarts. Indien u het niet heeft, kunt u dit gemakkelijk telefonisch opvragen bij de assistente van uw huisarts, zij zullen dit voor u klaar zetten om dezelfde dag op te halen.

    Hoewel de diëtiste direct toegankelijk is, willen toch een aantal zorgverzekeraars een verwijsbrief om uw consulten te vergoeden. (CZ bijv.)

    Dit hoeft echter niet als uw huisarts of praktijkondersteuner het digitaal heeft toegestuurd naar ons. Indien dit gebeurd is, zullen ze het aan u doorgeven.

  2. Identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs.

Ja, bij Samen Sterk hebben we gespecialiseerde diëtisten waarbij we ook optimaal advies kunnen geven aan uw kind(eren).

Kinderen onder 18 jaar worden volledig vergoed voor 3-5 uur per jaar, zonder dat het van het eigen risico afgaat!

Indien u niet naar de praktijk kan komen, kunnen wij een huisbezoek doen. U heeft wel hiervoor een huisartsen verwijsbrief nodig.

Omdat een diëtiste gespecialiseerd is in het afvalproces passend bij jouw lichaamstype en leefstijl. Zij kan je concreet uitleggen wat jij moet eten, hoeveel en welke voedingsproducten jou helpen om je doel sneller te behalen. Daarnaast kan een diëtist een passend dieet voor jou opstellen dat goed vol te houden is, zonder dat je het gevoel hebt dat je een ‘dieet’ aan het volgen bent.

De reden waarom niet veel mensen slagen als ze zelfstandig aan de slag gaan, is omdat ze hun lichaamstype niet kennen en algemeen advies volgen wat niet bij hun lichaam en leefstijl past!